Articole

Articole

Mazda pregateste doua debuturi europene la Geneva

Numaratoarea inversa pana la cea de-a 86-a editie a Salonului Internațional de la Geneva a început, iar Mazda va fi prezentă din nou cu două premiere europeane pentru evenimentul din 2016, prin conceptul premiat Mazda RX-VISION şi Mazda3 cu motorul diesel SKYACTIV-D 1.5.

Conceptul RX-VISION dă o nouă formă uimitoare renumitei moșteniri Mazda de automobile sport alimentate de motoare rotative. Corelat cu gama unică de modele RX a companiei, RX-VISION este un simbol al spiritului competițional Mazda, în calitatea sa de singur producător de autovehicule care a reușit vreodată pe piață cu motorul rotativ. Proiectul a oferit, de asemenea, un teren propice pentru designerii companiei, care au venit cu un design unic KODO – Sufletul mișcării, care exprimă performață și a câștigat premiul pentru „Cel mai frumos model concept al anului” la Festivalul Internațional de Automobile din Franța.

Modelul Mazda3 cu motorul diesel SKYACTIV-D 1.5 reprezintă cea mai economă versiune pentru cea mai populară maşină a companiei Mazda în Europa*. Motorul diesel oferă un comfort şi o plăcere a condusului sporită, precum şi o reacţie mai lineară la apăsarea pedalei de acceleraţie. Prezentat în premieră la Geneva în 2014, motorul diesel SKYACTIV-D 1.5 a fost disponibil pînă acum pentru Mazda2 şi Mazda CX-3.

Pe scena de la Geneva va fi prezentă și noua Mazda MX-5, proaspăt lansată și cu rezultate de vânzări de aproape 4 ori mai mari în ultimul trimestru. Cea de-a patra generație a legendarului roadster a atras în jur de 15 premii până acum, inclusiv Japan Car of the Year 2015-16, premiul Auto, Motor & Sport pentru cea mai bună decapotabilă din 2016 și premiul What Car? pentru cea mai bună decapotabilă în ansamblu (precum și pentru cea mai bună sub 25.000 lire). Actuala gamă va fi, de asemenea, prezentă, inclusiv CX-3, care a avut un start excelent de când a ajuns în showroom-uri în vara anului trecut, alături de Mazda2, Mazda6 și Mazda CX-5.

Modele Mazda pot fi găsite la standul 5150, în sala 5 din centrul de convenții Palexpo din Geneva. Salonul se va deschide pentru presă pe 1 și 2 martie, iar pentru public între 03 și 13 martie.

*Consum combinat de combustibil – 3,8 l/100 km. Emisii de noxe CO2 – 99 g/km

Articole similare

Mazda3 MPS Mazda3 MPS în acţiune, totul din perspectiva şoferului. (more…)
Mazda5 Descoperă MPV-ul de 7 locuri Mazda5, de la designul exterior...
Mazda Shinari Explorând în munca noastră expresia mişcării, Mazda Shinari s-a concentrat...
Teaser Mazda6 Sedan Priveşte admirativ, primele imagini dezvăluite publicului cu nava amiral Mazda6....
Minagi Conceptul MINAGI prefigurează modelul Mazda CX-5, ce introduce tehnologia avansată...