Consum, nivel de poluare si emisii de CO2 scazute

Noua Mazda6 Sedan utilizeaza intreaga gama de tehnologii SKYACTIV pentru a atinge performante de top in ceea ce priveste nivelul de poluare si economia de combustibil, fara a face rabat de la placerea pe care o vei resimti la volan.

Motoarele si transmisiile eficiente cu tehnologie SKYACTIV, sistemele i-ELOOP si i-stop (vezi detalii mai jos) se armonizeaza cu o caroserie SKYACTIV, usoara si totodata foarte rezistenta, pentru a face din acest model unul dintre liderii pietei auto in privinta consumului de combustibil si emisiilor de CO2. Cu toate acestea, puterea motorului este comparabila sau mai buna in raport cu alte masini din aceasta clasa. Din nou am sfidat conventionalul si am creat o masina cu performante avansate in ceea ce priveste protectia mediului, pastrand performantele de conducere intacte.

104-150 g/km

Emisii de CO2


3.9-6.4 l/100km

Consum de combustibil în regim combinat

Sistemul i-ELOOP

Alt mod inteligent de a face masina mai ecologica si mai economica

Acesta este primul nostru model echipat cu i-ELOOP, un sistem pe care l-am dezvoltat pentru a putea alimenta sistemele electrice ale masinii folosind energia generata la decelerare. i-ELOOP contribuie in mod semnificativ la scaderea consumului de combustibil, in conditiile in care capacitorul neconventional pe care-l folosim stocheaza si elibereaza electricitatea mai rapid, mai eficient si intr-un mod mai durabil decat alte sisteme.

Sistemul converteste aproximativ 10% din puterea motorului in electricitate, pentru a alimenta subansamblurile electrice ale masinii. Folosind i-ELOOP, motorul nu trebuie sa creeze electricitate in timp ce propulseaza masina. Atat consumul de combustibil, cat si poluarea vor fi mai mici, fiindca puterea motorului este folosita 100% pentru a propulsa masina.

Tehnologie i-stop

Consum mai mic de combustibil si emisii de CO2 scazute, fara nici un inconvenient

Sistemul i-stop face masina mai prietenoasa cu mediul, oprind motorul atunci cand stationezi in trafic. Aproape ca nu vei observa acest lucru, fiindca i-stop va reporni motorul mai rapid si mai silentios decat majoritatea sistemelor stop-start existente. Astfel, motorul tau va fi oricand gata sa demareze. Sistemul i-stop este disponibil indiferent de tipul de transmisie (manuala sau automata).

Acest sistem a castigat multiple premii de tehnologie, fiind singurul sistem start-stop din lume care foloseste energia de combustie pentru repornirea motorului. Inca un exemplu prin care sfidam conventionalul.