Siguranță

Tehnologie de siguranta i-ACTIVSENSE si cinci stele la testele NCAP

Performantele exceptionale in materie de siguranta ale noii Mazda6 Combi se datoreaza caroseriei avansate, care asigura rezistenta impecabila in momentele esentiale, aceasta contribuind la obtinerea punctajului maxim de cinci stele la testele Euro NCAP.

Mazda6 Combi este un lider si la capitolul siguranta activa multumita gamei inovatoare i-ACTIVSENSE care reactioneaza atunci cand e nevoie. Asistentul de franare inteligent pentru oras simte cand te apropii prea tare de vehiculul din fata si actioneaza franele in locul tau. In acelasi timp, farurile adaptive (AFLS) se rotesc pentru a focaliza lumina pe viraje pentru un condus mai sigur pe timpul noptii.

104-150 g/km

Emisii de CO2


3.9-6.4 l/100km

Consum de combustibil în regim combinat

Sistem de asistare pentru pastrarea benzii de mers (LDWS) .

Noul sistem de asistare pentru pastrarea benzii de mers (LAS) functioneaza in combinatie cu sistemul de avertizare la depasirea benzii de rulare (LDWS). Este proiectat pentru un condus mai sigur pe soselele aglomerate prin monitorizarea pozitiei masinii pe banda de rulare.

Daca masina incepe sa devieze inspre banda vecina, sistemul va declansa o avertizare sonora si va corecta automat directia pentru a putea continua deplasarea in siguranta.

Avertizare atentie sofer (DAA)

Sistemul de avertizare atentie sofer (DAA) a fost proiectat pentru a detecta modificarile de comportament in timpul condusului cauzate de oboseala. Acesta monitorizeaza in mod constant comportamentul soferului in timpul condusului si il avertizeaza printr-o pictograma de avertizare aparuta in directia privirii, sugerand o pauza.

Faruri LED adaptive (AFL)

Noile faruri adaptive cu LED (AFL) reactioneaza la traficul din fata pentru a oferi o vizibilitate excelenta pe timp de noapte. Pentru a nu-i deranja pe ceilalti soferi de pe sosea, sistemul comuta in mod automat intre faza lunga si faza scurta in functie de conditiile de trafic, mentinand un nivel de vizibilitate excelent.

Noul mod pentru autostrada ridica fluxul luminos la viteze mai mari pentru o vizibilitate buna pe distante mari. In acelasi timp, faza scurta cu o raza mare de acoperire contribuie la o vizibilitate buna la intersectii. De asemenea, este disponibil sistemul de faruri adaptive (AFLS) care pivoteaza in viraje, contribuind la siguranta soferului si a celorlalte persoane din trafic.

Asistentul de frânare inteligent pentru oras (SCBS)

Te ajuta sa scapi de neplacerile din trafic

Proiectat sa te protejeze si sa reduca riscul coliziunilor la viteze mici, sistemul monitorizeaza distanta si viteza fata de vehiculul din fata si franeaza automat daca apare riscul unei coliziuni la viteze de pana la aproximativ 30 km/h. Tehnologia utilizeaza senzori radar pentru a preveni sau reduce impactul cu un obstacol la deplasarea in marsarier la viteze de pana la 8 km/h.

SISTEMUL DE ALERTA LA TRAFIC ÎN MARSARIER (RCTA)

Activat in momentul in care Mazda6 Sedan intra in marsarier, sistemul te avertizeaza cu privire la vehiculele care se apropie pe traiectoria masinii atunci cand parasesti un loc de parcare, de exemplu. Un semnal sonor si un indicator vizual intermitent te avertizeaza daca vreun obstacol se afla la o distanta periculoasa de masina ta. Avertizarea inceteaza in momentul in care pericolul se indeparteaza, moment in care deplasarea in marsarier poate fi reluata.

SISTEMUL DE MONITORIZARE A UNGHIULUI MORT AL OGLINZILOR (RVM)

Chiar in conditiile unei ajustari corecte a oglinzilor retrovizoare, soferul nu are o vizibilitate totala a vehiculelor care se apropie din spate. Sistemul bazat pe radar al noii Mazda6 Sedan te avertizeaza in cazul in care un vehicul se afla in unghiul mort. Daca semnalizezi pentru a schimba banda de mers sau daca un vehicul se apropie din spate la cel mult 45 m de masina ta, sistemul te va avertiza printr-un semnal sonor si un indicator vizual intermitent pe oglinda retrovizoare aferenta. Avertizarea inceteaza in momentul in care nu mai exista niciun pericol pentru a schimba banda.