Piese originale Mazda

Concepute special pentru maşina ta

Dacă vei folosi serviciile dealerului tău Mazda, vei beneficia de piese de origine Mazda, concepute pentru modelul tău fiind montate de către tehnicieni special instruiţi.

mazda6

Durabile, sigure şi de încredere

Depunem mari eforturi şi avem standarde foarte înalte în ceea ce priveşte fabricaţia şi controlul calităţii pentru piesele de origine Mazda. Doar în acest fel piesele de origine Mazda pot fi atât de fiabile şi sigure, contribuind la acea plăcere pe care o resimţi ştiind că eşti la volanul unei maşini 100% Mazda.

Garanţia noastră 

Conform legiilor în vigoare nr.449/2003.

Uleiul original Mazda 

Uleiul original Mazda este testat special pentru motorul respectiv, pentru a îndeplini cerinţele stricte ale standardelor Mazda. Din acest motiv, recomandăm folosirea uleiului original Mazda în orice circumstanţe. Acesta conţine aditivi speciali pentru reducerea frecării, care este o cauză a pierderii de energie şi a uzării motorului. Datorită acestor aditivi, uleiul original Mazda nu numai că are o contribuţie importantă la consumul redus de combustibil şi nivelul scăzut al emisiilor de CO2, dar asigură protecţia motorului şi atingerea performanţelor specifice Mazda.

Bateriile originale

O baterie uzată sau defectă constituie cel mai frecvent motiv de defectare a unei maşini, prin urmare, alegerea unei baterii de calitate ar trebui să fie o prioritate.

Bateriile originale îndeplinesc standarde stricte de calitate şi siguranţă şi sunt excepţional de fiabile. Chiar şi în timpul iernii, când bateriile au de suferit din cauza frigului şi a umezelii, o baterie originală va porni motorul de la prima cheie.

mazda2-batteries

Cumpărarea unei baterii

Cu toate că bateriile ieftine sunt tentante, acestea pot costa de fapt mai mult de-a lungul duratei de viaţă a maşinii, fiindcă va trebui să le schimbi mai des. Dealerul tău Mazda îţi va furniza o baterie originală, care a fost fabricată pentru a se potrivi perfect cu modelul şi motorul maşinii tale. Bateriile vechi vor fi reciclate de către dealer. Beneficiezi de trei ani garanţie pentru orice baterie nouă montată pe maşina ta Mazda.

Prelungeşte viaţa bateriei tale

 • Păstrează bateria uscată şi curată.
 • Atunci când opreşti maşina, opreşte şi farurile.
 • Dacă ai o baterie cu întreţinere redusă (cu căpăcele în partea de sus), este bine să refaci din când în când nivelul lichidului, folosind apă distilată. Te rugăm să fii atent şi să porţi ochelari de protecţie şi mănuşi atunci când lucrezi cu bateria.
 • Dacă maşina nu porneşte, sună la cel mai apropiat dealer Mazda, pentru asistenţă.

Pentru mai multe sfaturi, vizitează dealerul tău Mazda.

Frânele Mazda

Siguranţa ta şi a pasagerilor tăi depinde de capacitatea maşinii de a opri rapid şi de aceea contează foarte mult ca frânele să fie în formă maximă.

Plăcuţele şi saboţii de frână suferă o uzură de fiecare dată când apeşi pedala de frână. De aceea îţi recomandăm să faci o verificare a frânelor la fiecare şase luni, pentru a avea siguranţa că acestea funcţionează corespunzător.

Nu este ceva ce poţi verifica vizual, cu uşurinţă; piesele sistemului de frânare sunt ascunse de alte componente ale maşinii. Pentru a beneficia de o inspecţie amănunţită, îţi recomandăm să vizitezi dealerul autorizat Mazda.

car-brakes

Eficienţa frânării

Frânele de slabă calitate pot fi la fel de imprevizibile ca şoseaua pe care conduci. Acest grafic comparativ* arată cum plăcuţele de frână originale Mazda îţi asigură o excelentă putere de frânare.

stopping-distance

*Informaţiile se bazează pe un studiu independent făcut pentru Mazda Motor Corporation, în februarie 2004.

Becurile originale

Gama noastră inovatoare de becuri face ca luminile maşinii tale să nu-şi piardă niciodată strălucirea.

Becurile originale sunt fabricate de Osram, special pentru Mazda. Gama noastră de becuri, care cuprinde multe culori, forme şi stiluri, îţi permite să alegi becul care se potriveşte perfect modelului tău de maşină şi stilului tău de condus.

brake-light

Găseşte becul perfect pentru maşina ta Mazda

Reglementări în ceea priveşte luminile de zi

Dat fiind faptul că în multe ţări legea obligă ca luminile de întâlnire să fie aprinse permanent în trafic, este acum important ca maşina ta să fie echipată cu lumini de zi care să funcţioneze la fel de bine ziua şi noaptea.

Noua generaţie de becuri originale oferă o mai mare siguranţă în trafic şi îndeplineşte toate cerinţele standardelor europene în materie.

Ţările europene au diverse reglementări în ceea ce priveşte folosirea luminilor de întâlnire pe timpul zilei:

 • Obligatorii tot timpul: Bosnia-Herţegovina, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Lituania, Letonia, Macedonia, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia (IP 5), Suedia, Slovenia şi Slovacia
 • Obligatorii pe autostradă şi în afara oraşelor: Italia, România, Rusia şi Ungaria
 • Obligatorii pe timp de iarnă: Croaţia şi Bulgaria
 • Recomandate, dar nu obligatorii: Elveţia, Spania, Anglia, Germania şi Franţa

Nu uita: legile se pot modifica oricând. Înainte de a vizita altă ţară, verifică legile actuale de acolo privitoare la folosirea luminilor.

car-bulb

Seturile de becuri originale

Îţi recomandăm să ai un set de becuri în maşină, astfel încât să poţi înlocui oricând becurile arse, rapid şi fără probleme. Cutia de mici dimensiuni conţine toate becurile necesare maşinii tale, împreună cu instrucţiunile despre locul în care se potriveşte fiecare bec. Recomandăm folosirea unei bucăţi de pânză la introducerea becului în soclu; atingerea becului cu degetele va scurta durata de viaţă a acestuia.

Echipează-ţi maşina cu becuri de rezervă data viitoare când vei trece pe la un dealer sau service autorizat Mazda.

Filtrele de habitaclu Mazda

Filtrul de habitaclu Mazda reţine poluanţii din aer înainte ca aceştia să ajungă în interiorul maşinii, menţinând în acest fel o bună calitate a aerului din habitaclu.

Acesta se găseşte sub tabloul de bord, în spatele torpedoului sau în compartimentul motor şi este o componentă esenţială a sistemului de ventilaţie al maşinii tale Mazda. Filtrul elimină din aer particulele solide cum sunt praful, polenul şi funinginea, astfel încât acestea nu vor ajunge în interiorul maşinii; de asemenea, absoarbe mirosurile şi anumite gaze, precum ozonul.

În timpul verii, ozonul poate provoca dureri de cap, iar particulele de polen pot provoca reacţii alergice. Drumurile aglomerate sunt o altă sursă majoră de poluare, astfel încât filtrul de habitaclu va fi cu atât mai util cu cât petreci mai mult timp în maşină sau conduci în zone urbane aglomerate.

cabin-filters

Schimbarea filtrului de habitaclu Mazda

Pe măsură ce hârtia din care este confecţionat se umple de particule de praf, filtrul de habitaclu devine din ce în ce mai ineficient şi mai murdar. Acest lucru poate cauza un miros neplăcut şi o mai mică eficienţă a sistemului de climatizare, ca urmare a restricţionării fluxului de aer.

Filtrele trebuie înlocuite la fiecare doi ani sau la fiecare 40.000 km – mai des dacă maşina circulă în zone foarte poluate sau cu mult praf. Dealerul local Mazda îţi poate spune care este cel mai bun filtru şi îl poate instala.

Uleiul de motor original Mazda

Fiecare vehicul Mazda are nevoie diferite în ceea ce priveşte lubrifiantul, în funcţie de model, motor şi intervalul de schimbare a uleiului.

Pentru a-ţi garanta cel mai mic consum de combustibil şi performanţe optime pentru motorul tău, am dezvoltat o nouă gamă de uleiuri originale Mazda.

Gama de uleiuri originale Mazda, a trecut cu brio testele pentru modelele Mazda şi satisface toate cerinţele de calitate şi garanţie.

engine

Uleiurile de motor Mazda Original Oil sunt lubrifianţi care încurajează economia de combustibil.

Economisind energie, aceste uleiuri conduc de fapt la o economie de combustibil. Într-adevăr, folosind un ulei de motor standard în traficul urban sau la pornirea motorului, aproximativ 40% din energie este consumată de vehicul ca rezultat al frecărilor din interiorul motorului. Lubirifianţii care încurajează economia de combustibil conţin aditivi speciali pentru reducerea frecărilor responsabile pentru pierderea de energie şi uzura motorului. Folosind acest tip de lubrifiant, motorul nu are nevoie de multă energie la pornire şi va consuma o cantitate mai mică de combustibil (reducând în acelaşi timp şi emisiile de CO2). Evident, viaţa motorului va fi prelungită în acest caz.

La schimbarea uleiului şi pentru completările de nivel, uleiul original Mazda ar trebui să fie prima ta alegere. Dealerul sau service-ul tău Mazda îţi va recomanda cel mai potrivit ulei pentru maşina ta şi se va ocupa de reciclarea uleiului vechi şi a ambalajelor. Echipează-ţi maşina cu un bidon de rezervă de lubrifiant şi completează nivelul uleiului, atunci când este necesar.

Filtrele de combustibil Mazda

Pentru o sănătate cât mai bună a motorului tău este bine să ai un filtru de combustibil foarte eficient. În caz contrar, există riscul de a scădea puterea motorului, de a avea acceleraţii slabe şi consum de combustibil ridicat – sau mai rău, ca motorul să nu mai funcţioneze deloc.

Filtrele reţin impurităţile din combustibil în afara motorului şi asigură curgerea adecvată pentru un combustibil curat. Combustibilul curge printr-o hârtie specială cu rol de filtrare, iar cu timpul, această hârtie se umple cu impurităţi, devenind ineficientă şi necesitând înlocuire.

Pentru a avea performanţe bune de filtrare, trebuie folosită o hârtie de înaltă calitate, cu o suprafaţă mare şi cu un anumit număr de pori, de o anumită mărime. Filtrele de combustibil originale Mazda îndeplinesc aceste cerinţe. Ele sunt proiectate special pentru motoarele Mazda şi conform testelor de laborator, au o capacitate de filtrare adecvată.

Filtrele de calitate mai slabă au o capacitate redusă de curăţare.

În testele comparative acestea cauzează şi reducerea semnificativă a presiunii combustibilului, la orice temperatură. Filtrele de combustibil originale Mazda au înlăturat între 72% şi 100% din particule. Filtrele de calitate slabă au înlăturat numai între 16% şi 39% din particule.

Vizitează dealerul tău Mazda pentru a beneficia de asistenţă suplimentară cu filtrele de combustibil originale Mazda.

Amortizoarele Mazda

Amortizoarele au rolul de a preveni oscilaţiile caroseriei, atunci când maşina întâlneşte o denivelare pe carosabil.

Prin urmare, te ajută să ai o experienţă cât mai confortabilă la bordul maşinii. În lipsa acestora, capacitatea de a controla direcţia vehiculului se deteriorează. În plus, amortizoarele protejează şasiul şi alte părţi ale maşinii de o uzură prematură, menţinând astfel scăzute costurile de întreţinere.

shock-absorbers

La ce riscuri te expui dacă ai amortizoare uzate?

 • Timpi de frânare mai lungi
 • Ţinută de drum lipsită de rigurozitate
 • Uzură crescută a pneurilor
 • Lipsă de confort în habitaclu

Pierderea funcţionalităţii amortizoarelor este greu de observat, dar îţi poate afecta siguranţa. Dealerul tău Mazda dispune de cel mai nou echipament de diagnosticare pentru verificarea amortizoarelor maşinii tale. Ar fi o idee bună să ceri efectuarea unui verificări a amortizoarelor cu ocazia următorului tău service.

Ştergătoarele Mazda

Aproape toate deciziile pe care le iei la volan se bazează pe o bună vizibilitate asupra drumului, aşa încât este foarte important să ai un parbriz cât mai curat.

Ştergătoarele originale Mazda îţi asigură o vizibilitate optimă. Ele sunt create pentru a se mula perfect pe conturul înclinat şi aerodinamic al parbrizului maşinii moderne şi vor asigura o eficienţă mult mai bună la curăţarea acestuia.

wiper-blades

Întreţinerea ştergătoarelor Mazda

Performanţele ştergătoarelor pot fi afectate de:

 • Ozon, poluanţi atmosferici, razele solare şi murdărie, care provoacă îmbătrânirea ştergătoarelor chiar dacă acestea nu sunt foarte folosite
 • Temperaturile de îngheţ, care dau cauciucului o consistenţă rigidă, favorizând apariţia crăpăturilor şi rupturilor
 • Vremea caniculară, care poate cauza deformarea cauciucului

Din cauza pericolului pe care îl prezintă ştergătoarele uzate, acestea ar trebui înlocuite la fiecare şase până la douăsprezece luni, chiar dacă locuieşti într-o zonă fără multe precipitaţii. Controalele de rutină, iarna sau vara, este bine să includă şi verificarea performanţei sistemului de curăţare a parbrizului. Cere dealerului local Mazda un preţ fix pentru pachetul de teste bi-anuale pentru aceste subansamble.

Pentru a prelungi viaţa ştergătoarelor:

 • Nu încerca să utilizezi ştergătoarele pentru a răzui gheaţa de pe parbriz. Foloseşte spray-ul original Mazda pentru dezgheţare şi pentru evitarea îngheţării parbrizului.
 • Nu folosi ştergătoarele atunci când sticla este uscată. Dacă este necesară înlăturarea de pe parbriz a unor fragmente solide, foloseşte mai întâi spray-ul original Mazda pentru spălarea parbrizului, astfel încât lamelele ştergătoarelor să se poată mişca în mod fluent.

Vizitează dealerul tău Mazda pentru asistenţă suplimentară cu ştergătoarele originale Mazda.