#MAZDADISCOVERS

MEȘTEȘUGUL TENCUIELII ȘI AL STUCATURII

DESPRE DISCOTECILE MAZDA

Seria noastră #MazdaDiscovers de pe YouTube vă aduce aproape și personal cu unii dintre cei mai unici artizani din lume. La fel ca Mazda, acești artizani sunt dedicați combinării tehnicilor tradiționale cu o abordare modernă, realizând obiecte, artă și experiențe culinare extraordinare. Poveștile lor inspirate sunt narate de creatori YouTube care împărtășesc o pasiune similară pentru meseria lor.

SEZONUL AL DOILEA

Cineastul Denis Barbas pornește într-o călătorie captivantă din Italia până la Praga, la bordul modelului Mazda CX-60, pentru noul sezon al emisiunii #MazdaDiscovers. Prin intermediul obiectivului său, îl întâlnim pe Oliver Braun, un tânăr meșter artizan care a fondat unul dintre cele mai renumite studiouri de stucatură din Republica Cehă la doar 20 de ani. La fel ca Mazda, Oliver și Denis celebrează uniunea dintre artă și istorie.

 

Oliver Braun este departe de a fi un meseriaș obișnuit. Și-a fondat studioul de stucatură la vârsta de 20 de ani și de atunci și-a mărit echipa la aproximativ 30 de profesioniști - inclusiv sculptori, restauratori și experți în materiale. A participat la proiecte exclusiviste, cum ar fi reconstrucția extinsă a fațadei clădirii Parlamentului Republicii Cehe.

Măiestria sa meticuloasă se extinde dincolo de simpla estetică. Oliver folosește o varietate de tehnici, cum ar fi trasarea profilelor, formarea și modelarea, pentru a transforma structurile în narațiuni vii. Abordarea sa se aliniază îndeaproape cu dedicația Mazda pentru sustenabilitate prin proiectare inteligentă și inginerie eficientă.

Denis Barbas este un creator de conținut din Italia, de unde începe călătoria sa pentru a-l întâlni pe Oliver. Trecând cu mașina prin unele dintre cele mai cunoscute repere ale Romei, el traversează frumoasa zonă rurală a Republicii Cehe înainte de a ajunge la Praga, casa lui Oliver. Aici, Denis se scufundă adânc în ceea ce l-a motivat inițial pe Oliver și continuă să alimenteze pasiunea pentru meseria sa. Printre acestea se numără un angajament puternic față de sustenabilitate, care se manifestă în filosofia sa de a restaura mai degrabă decât de a înlocui clădirile istorice. Pentru Oliver, nu este vorba doar de responsabilitate față de mediu, ci și de păstrarea valorii istorice și culturale a structurilor în contextul lor original.

Concentrarea lui Oliver asupra sustenabilității nu este doar o alegere personală; este o practică care are implicații de anvergură în lumea designului și a ingineriei. Acest lucru se aliniază îndeaproape cu propriul angajament al Mazda față de sustenabilitate, ilustrat prin designul inteligent și ingineria eficientă. La fel cum Oliver transformă materialele și tehnicile din trecut în capodopere moderne, Mazda se orientează către soluții durabile pentru transporturile viitoare.

Acest punct comun se extinde dincolo de filozofie și în specificul meseriei lor. Meșteșugul tencuielii are o rezonanță unică cu procesul de modelare a lutului de la Mazda, în care artiștii modelează cu grijă șablonul care devine designul final al mașinii.

Dedicarea lui Oliver Braun față de meseria sa și față de valorile conservării istorice îl fac un subiect potrivit pentru seria #MazdaDiscovers. La fel cum Braun urmărește să prelungească viața și narațiunea clădirilor istorice, Mazda caută să îmbogățească vieți prin intermediul unor vehicule proiectate cu meticulozitate care întruchipează valori similare.

Rămâneți cu noi pentru episoadele următoare, în care vom continua să călătorim în lumea fascinantă a meșteșugurilor și a artei. Următorul episod pe agendă: arta milenară a confecționării pieilor în Spania, cu Oliver Astrologo și meșterul José Luis Bazán.