wltp

WLTP – TESTAREA PERFORMANȚEI MAȘINILOR NOI ÎN CONDIȚII REALE DE TRAFIC

WLTP înseamnă Procedura armonizată la nivel mondial de testare a autovehiculelor ușoare. Aceasta va supune mașinile la o gamă mai largă de condiții de drum comparativ cu Noul Ciclu de Conducere European (NEDC), testul depășit pe care îl înlocuiește. 

WLTP - AVANTAJELE PENTRU ȘOFERI

Vei fi mai informat și vei deține date mai exacte despre economia de combustibil și emisiile unei mașini noi. Astfel, pentru a lua o decizie de cumpărare, vei putea face o comparație reală între rezultatele testelor obținute de mașinile noi. Vei putea avea încredere în datele existente, deoarece testele standardizate vor fi aplicabile pentru mașinile din întreaga lume.

FAZELE TESTELOR WLTP ȘI SCHIMBĂRILE ASOCIATE

WLTP a intrat în vigoare ca parte a noilor standarde Euro 6c- și 6d-Temp, începând cu data de 1 septembrie 2017 pentru noile modele. Începând cu data de 1 septembrie 2018, standardul va fi aplicabil pentru toate vehiculele noi înregistrate.

0844f738873c4b66a13517a6aa40a911

Întrebări frecvente

ECONOMIA DE COMBUSTIBIL ȘI EMISIILE CO2 VOR REFLECTA CU FIDELITATE STILUL MEU DE CONDUS?

La fel ca în cazul oricărui test efectuat în laborator, vor exista întotdeauna diferențe între rezultatele obținute în laborator și performanțele reale din trafic. Cifrele WLTP sunt însă mult mai apropiate de cele reale decât rezultatele vechilor teste.

VOI ÎNȚELEGE MAI UȘOR ÎN CE MOD ESTE AFECTAT CONSUMUL DE COMBUSTIBIL DE DIFERITELE OPȚIUNI DISPONIBILE?

Da. Cu ajutorul WLTP, vei putea vedea modul în care diferitele tipuri de roți și anvelope, alarme, senzori de parcare, scaune electrice și alte opțiuni pot influența consumul de combustibil. Vechiul test NEDC folosea doar modelul de bază al fiecărei mașini.

ZERO COMPROMISURI CU MAZDA

Vezi cum Tehnologia Skyactiv oferă performanță și eficiență remarcabilă

SUNTEM AICI PENTRU A TE AJUTA

Contactează-ne și vom răspunde la orice întrebări pe care le ai