#MAZDADISCOVERS

ARTA STRĂVECHE A KINTSUGI

DESPRE DISCOTECILE MAZDA

Seria noastră #MazdaDiscovers de pe YouTube explorează unii dintre cei mai unici artizani din Europa, care combină tehnicile tradiționale cu o întorsătură modernă pentru a crea obiecte, artă și experiențe culinare incredibile. La fel ca Mazda - meșteșugul calificat este în ADN-ul nostru. Poveștile lor sunt spuse de creatori YouTube care prețuiesc meșteșugul lor. În cel mai recent episod al nostru, călătorim de la Londra la Paris pentru a învăța arta străveche a Kintsugi - repararea ceramicii sparte cu aur.

EPISODUL AL TREILEA

Cel de-al treilea episod al emisiunii #MazdaDiscovers îl urmărește pe Joe Allam în timp ce călătorește de la Londra la Paris pentru a se întâlni cu unul dintre cei mai renumiți artiști japonezi de lacuri și kintsugi din Europa, Nicolas Pinon. Nicolas are misiunea de a combina moștenirea și tehnicile pe care le-a învățat de-a lungul multor ani de la profesorul său din Japonia cu stilul său artistic modern.

Nicolas Pinon a petrecut ani de zile perfecționând arta Kinsugi - o tehnică japoneză străveche de reparare a ceramicii sparte cu un amestec de lac și aur. Joe a luat Mazda3 pentru a vizita atelierul său din Paris, pentru a afla cum Nicolas dă o nouă viață ceramicii cu care lucrează și le face și mai frumoase decât înainte. Meșteșugul Kintsugi nu înseamnă să ascunzi stricăciunile, ci să transformi ceva dintr-o stare anterioară în ceva nou.

 

Joe descoperă complexitatea Kintsugi și modul în care tehnica se bazează pe o tradiție străveche, Wabi-Sabi, ceea ce înseamnă acceptarea de a găsi frumusețea în imperfecțiune și de a nu irosi nimic.
"Respect forma primei piese și îmi doresc asta și în cea de-a doua viață... Poate că la prima privire pe care o ai asupra ceramicii nu vezi Kinsugi. Crezi că este o piesă perfectă. Apoi te gândești: "O, nu, este o reparație"."

Fiecare piesă îi poate lua lui Nicolas până la o lună pentru a o crea, iar în cel de-al treilea episod Mazda Discovers puteți vedea grija, precizia și îndemânarea cu care se realizează fiecare piesă.

 

Fiți atenți la episoadele noastre viitoare, când vom porni într-o nouă călătorie pentru a descoperi artizani dedicați și pricepuți. În continuare, veți descoperi lumea pălăriilor făcute manual în Elveția.

SUBSCRIBE

EPISOADELE ANTERIOARE

SURFBOARD SHAPING ÎN PORTUGALIA

Primul episod îi urmărește pe frații Boisset Mikel și Alex, regizori din Spania, în timp ce se deplasează cu Mazda CX-5 de la Madrid la Lisabona pentru a-l întâlni pe fondatorul Yoni Surfboards, un producător de plăci de surf din lemn.

DESCOPERĂ ACUM
FABRICAREA PASTELOR ÎN ITALIA

Al doilea episod din seria #MazdaDiscovers îi vede pe YouTuberii germani, Lilia și Kai, călătorind de la Köln la Roma pentru a o întâlni pe una dintre cele mai cunoscute nonnas din Italia, Nonna Nerina, care are misiunea de a împărtăși meșteșugul ei tradițional de a face paste cu generația următoare.

DESCOPERĂ ACUM