INOVAȚIE

MAZDA MX-5 RF: CARACTER PRACTIC ȘI PERFORMANȚĂ

Pornește într-o aventură în insulele Hebride din Scoția cu Mazda MX-5 RF. Peisajul îți taie

răsuflarea, în special într-un Roadster agil, care îți permite să cobori acoperișul și să îmbrățișezi

drumurile șerpuite.

Mazda Stories părăsește orașul pentru a face paddleboarding în izolarea revigorantă a arhipelagului Hebride din Scoția și descoperă modul în care Mazda MX-5 oferă combinația perfectă de putere, performanță și caracter practic.

 

CONDUS DINAMIC

Incredibil de ușor, Mazda MX-5 se manevrează cu ușurință pe terenul șerpuit, măturat de vânt, mulțumită motorului poziționat în față, tracțiunii pe puntea spate și distribuției greutății 50:50. Manevrabilitatea crescută și instinctivă îmi permite să plonjez prin peisaj, dând buzna în trecătorile din cadru cu precizie și încredere.

Traversarea în siguranță a dealurilor fără vizibilitate și parcurgerea drumurilor de munte vertiginoase nu reprezintă o problemă pentru Mazda MX-5. Pe toate tipurile de teren, de la potecile pentru animale până la asfaltul imaculat, mașina rămâne lipită de drum, cu un răspuns rafinat și o plăcere de a conduce. Petrec mult mai mult timp decât am nevoie pentru a căuta locul perfect de lansare a paddleboard-ului, pentru că mă distrez prea mult pentru a mă opri.

MAZDA ȘI BOSE, SĂ AUZI ȘI SĂ CREZI

 

 

În trecut, a fi într-o decapotabilă cu acoperișul coborât însemna sacrificarea experienței audio de la sistemul audio al mașinii în favoarea aerului proaspăt. Însă, datorită unei colaborări de 30 de ani între Mazda și producătorul de echipamente audio Bose (vezi video din dreapta), mă pot bucura atât de faptul că acoperișul este coborât, cât și de o calitate a sunetului impecabilă. Sunetul este clar și bogat, chiar și cu acoperișul coborât. Bose Audiopilot reglează volumul pentru a compensa interferențele produse de vânt și de drum, astfel încât să pot ține mâinile pe volan, liber să mă concentrez asupra călătoriei. Poziționarea inteligentă a difuzoarelor în tetieră și dezvoltarea unei grile ușoare inovatoare din aluminiu pentru a contracara vibrațiile înseamnă că nu există compromisuri privind acustica.

 

CARACTER PRACTIC

 

 

Nu am vrut niciodată să renunț la distracția de a conduce o decapotabilă pentru caracterul practic al unei mașini mai mari. Din fericire, cu Mazda MX-5 nu este nevoie. În portbagajul mașinii încape cu ușurință placa gonflabilă (SUP) și există chiar spațiu de rezervă pentru un costum de scafandru și un termos de cafea fierbinte. Încerc placa SIPA, o placă SUP electrică inovatoare cu umflare automată, care folosește același motor pentru a umfla și propulsa placa, extinzându-i astfel raza de acțiune. Spre deosebire de multe alte decapotabile, spațiul pentru portbagaj rămâne același, indiferent dacă acoperișul este ridicat sau coborât, iar mecanismul retractabil fastback este o plăcere de instalat, deosebit de util în climatele instabile. După o scufundare în Atlantic, mă așez să privesc mecanismul rapid al acoperișului în acțiune de pe scaunul meu încălzit.

 

CARE MAZDA MX-5 SE POTRIVEȘTE CU STILUL TĂU DE VIAȚĂ?

Inspirat de Roadstere clasice din anii 1960, Mazda MX-5 este conceput pentru a seduce și proiectat pentru a uimi. Cel mai popular Roadster din lume are liniile elegante ale designului nostru Kodo și sentimentul inconfundabil al Jinba Ittai: legătura dintre șofer și mașină. Cu un cuplu mare și un raport ideal putere-greutate, te vei simți conectat la drum ca niciodată până acum.

DESCOPERĂ MAZDA MX-5

INSPIRAȚIE LA BORD

Descoperă de ce este Mazda o marcă de neegalat: unică, expresivă, individuală. Am colectat unele dintre cele mai inspirate materiale despre resursele utilizate în mașinile noastre, precum și despre locul în care te pot duce. Ești gata să urci la bord?

CUNOAȘTE-I PE CREATORI

Mazda CX-5 are în prim plan designerii. Având libertatea de a-și urma inspirația, aceștia au transformat viziunea și filosofia Mazda în cel mai bine vândut SUV.

AFLĂ MAI MULTE
DESIGN JAPONEZ UNIC

Explorează motivele din spatele reputației Mazda pentru designul emblematic. Maeștrii noștri Takumi folosesc un limbaj al formelor și al spațiului pentru a crea senzația de dinamică

AFLĂ MAI MULTE
CELE MAI FRUMOASE CĂLĂTORII DIN LUME

Alătură-te Mazda în excursii interesante de-a lungul fiordurilor norvegiene, precum și pe coasta Portugaliei și în munții Japoniei.

AFLĂ MAI MULTE