Tehnologie de siguranta avansata cu i-ACTIVSENSE

Performantele de exceptie in ceea ce priveste siguranta acestei masini se datoreaza in primul rand caroseriei foarte usoare si rigide SKYACTIV. Mazda6 Sedan se dezvolta pe aceasta fundatie solida si pe rezultatul maxim de cinci stele obtinut la testele Euro NCAP cu ajutorul i-ACTIVSENSE, o suita complexa de sisteme de siguranta activa. Noul sistem de avertizare atentie sofer (DAA) monitorizeaza comportamentul acestuia si il avertizeaza atunci cand e nevoie sa faca o pauza, in vreme ce asistentul de franare inteligent pentru oras (SCBS) franeaza in mod automat atunci cand masina se apropie prea mult de vehiculul din fata.

104-150 g/km

Emisii de CO2


3.9-6.4 l/100km

Consum de combustibil în regim combinat

Sistem de asistare pentru pastrarea benzii de mers (LAS) .

Noul sistem de asistare pentru pastrarea benzii de mers (LAS) functioneaza in combinatie cu sistemul de avertizare la depasirea benzii de rulare (LDWS). Este proiectat pentru un condus mai sigur pe soselele aglomerate prin monitorizarea pozitiei masinii pe banda de rulare.

Daca masina incepe sa devieze inspre banda vecina, sistemul va declansa o avertizare sonora si va corecta automat directia pentru a putea continua deplasarea in siguranta.

Avertizare atentie sofer (DAA)

Sistemul de avertizare atentie sofer (DAA) a fost proiectat pentru a detecta modificarile de comportament in timpul condusului cauzate de oboseala. Acesta monitorizeaza in mod constant comportamentul soferului in timpul condusului si il avertizeaza printr-o pictograma de avertizare aparuta in directia privirii, sugerand o pauza.

Faruri LED adaptive (AFL)

Noile faruri adaptive cu LED (AFL) reactioneaza la traficul din fata pentru a oferi o vizibilitate excelenta pe timp de noapte. Pentru a nu-i deranja pe ceilalti soferi de pe sosea, sistemul comuta in mod automat intre faza lunga si faza scurta in functie de conditiile de trafic, mentinand un nivel de vizibilitate excelent.

Noul mod pentru autostrada ridica fluxul luminos la viteze mai mari pentru o vizibilitate buna pe distante mari. In acelasi timp, faza scurta cu o raza mare de acoperire contribuie la o vizibilitate buna la intersectii. De asemenea, este disponibil sistemul de faruri adaptive (AFLS) care pivoteaza in viraje, contribuind la siguranta soferului si a celorlalte persoane din trafic.

Asistentul de frânare inteligent pentru oras (SCBS)

Te ajuta sa scapi de neplacerile din trafic

Proiectat sa te protejeze si sa reduca riscul coliziunilor la viteze mici, sistemul monitorizeaza distanta si viteza fata de vehiculul din fata si franeaza automat daca apare riscul unei coliziuni la viteze de pana la aproximativ 30 km/h. Tehnologia utilizeaza senzori radar pentru a preveni sau reduce impactul cu un obstacol la deplasarea in marsarier la viteze de pana la 8 km/h.

SISTEMUL DE ALERTA LA TRAFIC ÎN MARSARIER (RCTA)

Activat in momentul in care Mazda6 Sedan intra in marsarier, sistemul te avertizeaza cu privire la vehiculele care se apropie pe traiectoria masinii atunci cand parasesti un loc de parcare, de exemplu. Un semnal sonor si un indicator vizual intermitent te avertizeaza daca vreun obstacol se afla la o distanta periculoasa de masina ta. Avertizarea inceteaza in momentul in care pericolul se indeparteaza, moment in care deplasarea in marsarier poate fi reluata.

SISTEMUL DE MONITORIZARE A UNGHIULUI MORT AL OGLINZILOR (RVM)

Chiar in conditiile unei ajustari corecte a oglinzilor retrovizoare, soferul nu are o vizibilitate totala a vehiculelor care se apropie din spate. Sistemul bazat pe radar al noii Mazda6 Sedan te avertizeaza in cazul in care un vehicul se afla in unghiul mort. Daca semnalizezi pentru a schimba banda de mers sau daca un vehicul se apropie din spate la cel mult 45 m de masina ta, sistemul te va avertiza printr-un semnal sonor si un indicator vizual intermitent pe oglinda retrovizoare aferenta. Avertizarea inceteaza in momentul in care nu mai exista niciun pericol pentru a schimba banda.