ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Citește cele mai frecvente întrebări despre produsele și serviciile Mazda pentru a obține răspunsuri, detalii de contact și linkuri de referință pentru întrebările tale. Utilizează pictogramele plus din dreapta pentru a vedea răspunsul la o anumită întrebare din lista de mai jos:

BLUETOOTH®

Ce este audio Bluetooth®?

Cu audio Bluetooth® poți reda muzică în rețeaua wireless prin sistemul audio al vehiculului folosind un dispozitiv compatibil, echipat cu Bluetooth®, care a fost asociat cu sistemul.

Cum știu dacă dispozitivul meu va funcționa cu sistemul?

Fă clic aici pentru a vedea dacă dispozitivul echipat cu Bluetooth® este compatibil.

Cum pot efectua apeluri folosind recunoașterea vocală?

Atunci când telefonul asociat se află în vehicul și este pornit, poți efectua și răspunde la apeluri fără a atinge telefonul. Urmează aceste comenzi simple și sistemul te va ghida prin restul comenzilor cu ușurință.

În orice moment poți apăsa butonul VORBIRE și după semnalul sonor poți spune:
•„APEL” + numele persoanei pe care dorești să o apelezi (exemplu: „APEL ION POPESCU”).
•„FORMEAZĂ” + numărul pe care dorești să îl formezi (exemplu: „APEL 555-1212”).
•„REAPELARE” pentru a apela ultima persoană de contact.

Cum va fi performanța recunoașterii vocale față de cea a smartphone-ului sau dispozitivului meu mobil?

Sistemul utilizează serviciul mobil al dispozitivului tău, astfel încât va fi disponibil același nivel de performanță. De exemplu, dacă auzi zgomot pe smartphone din cauza intensității reduse a semnalului, atunci vei auzi zgomot și atunci când utilizezi recunoașterea vocală.

Unde pot solicita asistență pentru utilizarea recunoașterii vocale?

Pentru a accesa ajutorul pentru utilizarea recunoașterii vocale:
①Apasă butonul VORBIRE.
▷După semnalul sonor, spune „AJUTOR” pentru opțiuni în zona curentă de operare.

De ce bateria dispozitivului meu pare să se descarce mai repede atunci când folosesc Bluetooth®?

Performanța bateriei dispozitivului mobil depinde de mulți factori, inclusiv de caracteristicile și setările pe care le utilizezi. Utilizarea caracteristicii Bluetooth® la unele dispozitive poate cauza descărcarea mai rapidă a bateriei dispozitivului. Pentru a conserva energia bateriei, oprește Bluetooth® atunci când nu îl utilizezi.

Pot folosi butoanele de pe centrul de comandă multimedia pentru a-mi controla dispozitivul audio Bluetooth® compatibil și asociat?

Da. Înclină sau rotește centrul de comandă multimedia și deplasează cursorul la pictograma dorită pentru redare, pauză, înainte sau salt. Apasă pe centrul de comandă multimedia pentru a selecta pictograma dorită.

Ce calitate audio are caracteristica audio Bluetooth®?

Calitatea audio va varia în funcție de dispozitiv, rețea și fișierele muzicale.

Dacă dispozitivul meu nu este echipat cu Bluetooth®, pot reda muzică prin sistemul audio al vehiculului?

Da, poți asculta de pe un iPod sau alt player audio portabil compatibil prin difuzoarele vehiculului utilizând modul USB.

De ce este uneori dificil să ascult de pe dispozitivul Bluetooth® prin difuzoarele audio?

Acest lucru poate fi din cauza unei setări de control al volumului reglate necorespunzător pe telefonul mobil sau pe dispozitivul audio. Pentru cea mai bună performanță atunci când utilizezi Bluetooth®, reglează mai întâi nivelul volumului de pe telefonul mobil sau dispozitivul audio la cel mai înalt nivel posibil înainte de a începe distorsiunea, apoi reglează volumul pe sistemul audio.

Unele vehicule redau conținut audio la volum scăzut atunci când utilizează Bluetooth®. În acest caz, volumul audio trebuie să fie mai ridicat decât în mod normal pentru a asculta conținutul audio la un nivel normal. Când nu mai utilizezi Bluetooth®, redu din nou nivelul volumului, deoarece sistemul audio se repornește și pot apărea volume mari pe alte moduri, inclusiv radio sau CD.

Câte persoane de contact poate stoca sistemul meu?

Poți importa până la 5.000 de persoane de contact de pe telefonul conectat prin Bluetooth®, inclusiv adresa și imaginea, atunci când este cazul.

Este necesară asocierea telefonului meu mobil după actualizarea software-ului telefonului?

După actualizarea sistemului de operare al dispozitivului mobil (cum ar fi Windows, Android sau iOS), informațiile de asociere pot fi invalidate. Dacă se întâmplă acest lucru, urmează procedura de asociere pentru a-l adăuga din nou. În mod similar, dacă dealerul tău actualizează software-ul vehiculului, poate fi necesar să reasociezi dispozitivul.

Am probleme cu reconectarea sau reasocierea telefonului meu la sistemul de apelare handsfree. Ce ar trebui să fac?

Șterge sistemul de apelare handsfree din meniul Bluetooth® de pe telefon și șterge telefonul din meniul Bluetooth® de pe sistemul de apelare handsfree. Urmează procedurile adecvate pentru a conecta sau a asocia telefonul.

Cum ar trebui să vorbesc atunci când utilizez funcția de recunoaștere vocală a sistemului de apelare handsfree?

Vorbește cu o voce normală, nici prea repede, nici prea lent sau prea tare. Când spui numele unei persoane de contact, vorbește într-un mod fluent. Nu fă pauză între prenume și nume.

După ce ajung la sfârșitul unei liste de redare sau al unui album, de ce se oprește iPhone-ul meu și apoi redă în mod aleatoriu întreaga bibliotecă muzicală?

Aceasta este funcționarea normală a iPhone-ului și nu este afectată de conexiunea Bluetooth la sistemul Mazda de apelare handsfree. Albumul sau lista de redare trebuie selectat(ă) manual pentru a fi redat(ă) în continuare.

NAVIGAȚIE

Care este numele meu de utilizator?

Numele tău de utilizator este numele de utilizator pe care l-ai introdus în timpul procesului de înregistrare, atunci când ai creat contul de utilizator pentru navigație. Dacă ai uitat numele de utilizator, poți utiliza adresa de e-mail ca nume de utilizator. Alternativ, accesează pagina noastră Am uitat numele de utilizator sau parola pentru a recupera numele de utilizator.

Mi-am uitat numele de utilizator sau parola. Ce pot să fac?

Dacă ai uitat numele de utilizator, poți utiliza adresa de e-mail ca nume de utilizator. Alternativ, accesează pagina noastră Am uitat numele de utilizator sau parola pentru a recupera numele de utilizator și/sau parola.

Cât durează descărcarea actualizărilor hărților?

Timpul de descărcare depinde de viteza de internet. Pentru a descărca conținut, îți recomandăm să utilizezi o conexiune la internet pe bandă largă.

Cred că am dreptul să primesc actualizări gratuite ale hărților, dar se pare că sunt disponibile doar actualizări contra cost. De ce?

Mazda oferă actualizări gratuite ale hărților timp de 3 ani (5 ani pentru Europa). După 3(5) ani, trebuie să achiziționezi actualizări

Ce este Mazda Update Toolbox?

Mazda Update Toolbox este un instrument gratuit pentru computer, utilizat pentru a gestiona conținutul de pe cardul SD, pentru a crea copii de rezervă și pentru a descărca și a instala hărți și actualizări.

Cum pot descărca Mazda Update Toolbox?

Poți descărca gratuit programul de instalare Mazda Update Toolbox din pagina Asistență.

Cum pot obține cea mai recentă versiune Mazda Update Toolbox? Cum pot actualiza Mazda Update Toolbox?

Odată ce o versiune nouă a Mazda Update Toolbox este disponibilă, programul te va anunța automat să actualizezi versiunea curentă. Dacă preferi să nu lucrezi cu această caracteristică automată, poți alege să instalezi cea mai nouă versiune Mazda Update Toolbox de pe site și să descarci programul de instalare aferent celei mai recente versiuni a Mazda Update Toolbox.

Unele fișiere lipsesc/sunt corupte în memoria cardului SD/dispozitivului de navigație.

Dacă ai făcut o copie de rezervă cu Mazda Update Toolbox, poți recupera configurația originală din fișierul de backup stocat pe computer. În caz contrar, contactează dealerul pentru un card SD înlocuitor.

Când încerc să actualizez Mazda Update Toolbox primesc mesajul „Eroare la descărcare”, iar instalarea eșuează. Ce ar trebui să fac?

Această problemă poate fi rezolvată dacă mai întâi conectezi un card SD la Mazda Update Toolbox și apoi încerci actualizarea.

Mazda Update Toolbox returnează următoarea eroare: „A apărut o eroare în timpul procesării operațiunii solicitate. Încearcă din nou mai târziu.”

Această eroare este cauzată de un program antivirus, numit G-Data Antivirus, din cauza unei funcții numite WEB PROTECT care rulează în fundal, chiar și atunci când G-Data Antivirus pare dezactivat. Odată ce funcția WEB PROTECT este oprită, codul de eroare nu mai este afișat, iar descărcările încep în mod corespunzător și se finalizează fără probleme. Dacă întâmpini probleme la oprirea acestei funcții, te rugăm să contactezi producătorul software-ului.

Știu unde merg. De ce am nevoie de un sistem de navigație?

Navigația prin GPS te ajută să găsești cele mai eficiente trasee către destinațiile tale, economisind timp, combustibil și bani. Sistemul tău de navigație Mazda îți oferă mai mult decât indicații de la A la B, te ajută să găsești lucrurile de care ai nevoie, parcarea auto, hotelul, benzinăria sau restaurantul din imediata apropiere. Cu beneficiile suplimentare ale informațiilor privind traficul, aceasta va oferi, de asemenea, un traseu alternativ atunci când traseul tău obișnuit este aglomerat. Pentru liniște sufletească, acesta îți poate indica locația exactă în cazul în care ai nevoie de asistență rutieră.

Care sunt avantajele sistemului de navigație Mazda integrat în bord?

Sistemul de navigație Mazda este proiectat să respecte reglementările de siguranță și specificațiile auto. Unitatea se conectează la sistemul electronic al vehiculului, cum ar fi senzorul de viteză și senzorul giroscopic, pentru a face un calcul estimativ atunci când semnalul GPS este pierdut, menținându-te astfel pe drumul cel bun. Dimensiunea și calitatea ecranului sunt optimizate pentru vizualizare și sunt, de asemenea, poziționate ergonomic pe tabloul de bord pentru a distrage cât mai puțin atenția șoferului. În combinație cu toate celelalte funcții multimedia, navigația integrată în bord permite o experiență de condus mai confortabilă.

De ce ar trebui să-mi actualizez hărțile?

O hartă actualizată te ghidează prin dirijarea cea mai precisă și eficientă pentru a te ajuta să economisești timp. Rețeaua rutieră se schimbă în mod constant, dar a avea o hartă actualizată asigură toate informațiile de care ai nevoie pentru a găsi cu ușurință destinația. Aceasta include rețele rutiere noi și actualizate, zonele în construcție noi și mii de Puncte de interes - de la benzinării la aeroporturi și de la restaurante la hoteluri. Este liniștitor să știi că o hartă nouă îți oferă cele mai recente informații disponibile pentru sistemul de navigație, asigurând o experiență mai bună în timpul călătoriilor de afaceri sau de agrement.

Cine furnizează datele hărții?

Furnizorul Mazda este HERE Maps, deoarece sunt lideri mondiali în ceea ce privește datele și conținutul hărților digitale de calitate premium. Harta HERE este creată pe drumurile din toată lumea de peste 2.000 de analiști geografici, rezultatul fiind o hartă pe care lumea o accesează de 100 de milioane de ori pe zi.

Cine este HERE Maps și de unde pot accesa mai multe informații despre acesta?

HERE Maps este furnizorul hărții digitale MAZDA și este liderul mondial în ceea ce privește datele și conținutul hărților de calitate premium. Hărțile HERE sunt disponibile pe majoritatea sistemelor de navigație instalate în autoturismele din Europa și America de Nord. Pentru a afla mai multe, accesează www.here.com.

Cât de des sunt lansate actualizări noi ale hărților?

Hărțile actualizate sunt disponibile în general în fiecare an. Pentru a fi informat atunci când o hartă nouă devine disponibilă pentru sistemul tău de navigație, înregistrează-te aici la https://mazda.welcome.naviextras.com/ sau înscrie-te în Mazda Update Toolbox.

Harta/sistemul de navigație pe care l-am achiziționat nu conține un drum despre care știu că există și sunt sigur că am cea mai recentă actualizare a hărții disponibilă. Ce pot să fac?

Map Reporter este o modalitate exclusivă și ușoară de a informa HERE, furnizorul de hărți al Mazda, despre schimbările privind drumurile pe care conduci și Punctele de interes de care ești interesat. Milioane de oameni de pretutindeni ajută la actualizarea hărților HERE prin această metodă. Cu interfața web ușor de utilizat, poți indica locația exactă în care poate fi necesară o schimbare a hărții. Accesează mapcreator.here.com, indică locul, fă clic și raportează modificările.

Sistemul meu de navigație nu afișează întotdeauna traseul care știu că este cel mai scurt/cel mai rapid.

Știm cu toții scurtături în zonele noastre locale, pe care le folosim pentru a evita traficul orelor de vârf sau semafoarele nesincronizate. Sistemele de navigație calculează traseele utilizând informațiile detaliate din baza de date a hărților și iau în considerare diverse circumstanțe, inclusiv distanța reală, viteza medie, clasificarea fizică/funcțională a drumului, restricțiile de viraj și multe altele. Preferințele personale pot fi luate în considerare în stabilirea traseului dacă sistemul tău de navigație are funcționalitatea de a introduce preferințe în sistem. Astfel de preferințe ar putea include autostrăzi, drumuri cu taxă, subliniind faptul că viteza este mai importantă decât distanța și permițând utilizatorului să evite anumite drumuri sau zone.

Ce este Mazda Update Toolbox?

Mazda Update Toolbox este un instrument gratuit pentru computer, utilizat pentru a gestiona conținutul de pe cardul SD, pentru a crea copii de rezervă și pentru a descărca și a instala hărți și actualizări.

Cum pot descărca Mazda Update Toolbox?

Poți descărca gratuit programul de instalare Mazda Update Toolbox din pagina Asistență.

Cum pot obține cea mai recentă versiune Mazda Update Toolbox? Cum pot actualiza Mazda Update Toolbox?

Odată ce o versiune nouă a Mazda Update Toolbox este disponibilă, programul te va anunța automat să actualizezi versiunea curentă. Dacă preferi să nu lucrezi cu această caracteristică automată, poți alege să instalezi cea mai nouă versiune Mazda Update Toolbox de pe site și să descarci programul de instalare aferent celei mai recente versiuni a Mazda Update Toolbox.

Pot instala Mazda Update Toolbox pe Windows 7 / Windows 8(8.1) / Windows 10 / OSX?

Mazda Update Toolbox este compatibil în prezent cu Windows 7, Windows 8(8.1), Windows 10 și OSX 10.10 și versiunile ulterioare. Dacă utilizezi o platformă neacceptată, contactează dealerul pentru mai multe informații.

Software-ul de navigație/harta/alt conținut a fost șters sau a devenit corupt pe cardul meu SD. Cum pot să-l recuperez?

Dacă ai o copie de rezervă, poți utiliza Mazda Update Toolbox pentru a recupera cardul SD. Dacă nu, îți sugerăm să contactezi dealerul auto.