Tehnologia Skyactiv

Eficiență și performanță maxime, fără compromisuri

Inginerii noștri știu că economia de combustibil este la fel de importantă ca și performanța. Iată de ce au conceput o nouă modalitate revoluționară de transformare a motoarelor noastre, pentru ca tu să te relaxezi și să te concentrezi pe bucuria pură a condusului. Fiecare element al mașinii a fost regândit pentru a îmbunătăți eficiența și a spori la maximum dinamica. De la caroserie și șasiu până la motoare și transmisii, oferim acum cele mai bune rate de compresie din lume. Numim această caracteristică tehnologia SKYACTIV.

G-Vectoring Control O deplasare mai lină și mai intuitivă

Pentru noi, Jinba Ittai începe de la poziția la volan, care a fost ajustată prin prisma abordării noastre centrate pe șofer, prin care am proiectat fiecare element al mașinii în jurul șoferului. Tehnologia nu poate crea unitate singură.

Când conduci o Mazda, nu conduci niciodată singur. Mașina și șoferul, în perfectă armonie.

Motoarele

Motoarele noastre SKYACTIV cu eficiență ridicată, pe motorină și pe benzină, oferă un nou nivel incitant de performanță. Forțând limitele, inginerii noștri au creat mașini care valorifică fiecare picătură de combustibil, oferindu-ți plăcerea pură a condusului și economii remarcabile de combustibil. Motorul SKYACTIV-G de 2,0 litri de la Mazda este un motor rafinat pe benzină, cu injecție directă, care oferă economie semnificativă de combustibil și cel mai bun raport de compresie în rândul motoarelor pe benzină, 14.0:1.

Transmisie

Bucură-te de control maxim pe șosea datorită sistemelor noastre avansate de transmisie care livrează și mai multă putere în roți, asigurând schimbarea lină a vitezelor și o manevrabilitate de precizie. Grație unei game extinse de blocare de peste 80%, transmisia automată SKYACTIV-DRIVE îți oferă senzația directă a unei transmisii manuale. Transmisia manuală SKYACTIV-MT, cu greutatea cea mai redusă din clasa sa, asigură o senzație de precizie la schimbarea vitezelor.

i-ELOOP

Sistemul i-ELOOP de la Mazda (Brake Energy Regeneration System, sistemul de regenerare a energiei de frânare) utilizează un capacitor pentru stocarea energiei recuperate în timpul decelerării. Energia este apoi utilizată pentru aprinderea farurilor, pornirea climatizării, a sistemului audio sau a oricărui alt echipament electric. i-ELOOP nu este doar o modalitate unică de stocare a energiei care ar fi fost altfel irosite, ci și modul în care poți obține performanțe superioare, economisind combustibil în același timp.

i-STOP

Lucrând în armonie perfectă cu i-ELOOP, i-STOP (Idling Stop Technology, tehnologia de oprire a motorului la staționarea autovehiculului) este o tehnologie inteligentă care economisește combustibil oprind motorul atunci când vehiculul staționează, de exemplu, în condiții de trafic aglomerat. Aceasta folosește tehnici de injecție directă de combustibil și poziționarea optimă a pistoanelor, pentru ca tu să poți reporni autovehiculul aproape instantaneu. Prin urmare, vei beneficia de o îmbunătățire semnificativă a economiei de combustibil.

DRIVE TOGETHER

Experimentează pe propria piele puterea „Jinba Ittai”. Descoperă gama, identifică cel mai apropiat dealer sau programează un test drive astăzi.